Fugl Phønix Trop

Sommerlejr 2011 Spejdere

Så er brikkerne så småt ved at falde på plads til Fugl Phønix’s spejdersommerlejr 2011, som bliver en ekspedition til Wales, Snowdonia Nationalpark.
Vi har været så super heldige at Jay fra England, vil være vores overordnede "turarrangør". Jay har vandret i område i en menneskealder, og kender det som vi kender vores vej genne Sorø by. Jay har stor erfaring med at have spejdere med i området, og han vil sandsynligvis køre os rundt i bus, være vores 1.hjælps kontaktperson, hjælpe med indkøb, køre vores udstyr og sidst, men ikke mindst, hjælpe med planlægning af ruter. Det er virkelig utrolig flot hvad Jay har tilbudt at hjælpe med - han er en rigtig spejder.
Vi har baseret nedenstående overordnede plan, udfra at ALLE spejderne skal kunne deltage og have en god tur. Det er meget vigtigt for os. Vi mener den er realistisk, men viser det sig ikke at være virkeligheden når vi starter, så finder vi andre ruter i området - der er masser.

 

 

Program
Dag 1
- vi flyver til Manchester. Er det sent på aftenen, sover vi på det lokale Scout house, laver indkøb m.m. Er det tidligt kører vi til Snowdonia.
Dag 2 - kører vi til Snowdonia (eller er ankommet dagen før - der 3 timers kørsel). Denne dag skal vi på en let 8 km tur, hvor vi skal lære at læse engelske kort. Britiske kort ser ikke ud som de danske, men lærer man dem at kender, er de meget bedre end de danske. Lejr 1.
Dag 3 - 10 km hike med dagtur rygsække (det vil sige uden soveposer osv., men kun det man skal bruge på dagen). Vi slår lejr på campingplads - lejr 2.
Dag 4 - 6 km med fuld rygsæk - vi slår lejr på fjeldet, og har egen mad og telte med. Lejr 3.
Dag 5 - 6 km med fuld rygsæk. Vi slår igen lejr på fjeldet. Lejr 4.
Dag 6 - kort gåtur til Mt. Snowdon (det højeste bjerg i Wales - 1085 meter). Vi møder bussen, og sætter rygsækkene i bussen. Vi går til toppen og tilbage til bussen. Måske kan vi denne dag splitte os op, hvis nogle vil gå en anden tur. Vi slår lejr på campingplads. Lejr 5.
Dag 7 - turistdag i Wales/England og retur til Manchester og med flyet til Danmark.

Som man kan se af programmet skal vi gå en del. Der vil derfor blive flere træningsture her i foråret inden turen. Herudover vil der være en del stigninger på turene, hvor man skal gå op og ned ad bakke. Det vil derfor være godt om spejderne går så meget som muligt herhjemme, og meget gerne går så meget som muligt på trapper og op af de bakker der nu findes i området.
Udstyr: Det kan være meget blæsende og meget regnfuldt i Wales. Vi kan være heldige at solen skinner hele ugen, men på grund af placeringen ud til Atlanten, kan der komme regn, selvom solen skinnede for 2 sekunder siden. Det er derfor vigtigt at man har ordentlig tøj med. Da vi skal gå meget, er det vigtigt med nogle gode vandrestøvler, der er vandtætte. Herudover er det vigtigt at have en god regnjakke. Derudover skal man have en god hue (helst af uld eller fleece - bomuld bliver kold når det er vådt, det gør uld og fleece ikke), luffer, regnbukser og gerne svedtransporterende undertøj. Generelt skal alle helst klæ sig efter lag på lag princippet. Det går ud på at man inderst har noget tøj, der kan transportere sveden væk fra kroppen. Næste lag er en fleece eller uld trøje, og yderst et vindtæt lag, hvis det er nødvendigt. Det smarte ved dette er at man kan tage så meget tøj på som vejret på kræver uden at man bliver kold eller sveder for meget. Selvfølgelig er det vigtigt med en god tur rygsæk, og en god rygsæk når vi skal gå med al oppakningen. Men vi tjekker spejdernes oppakning på vinterhiken, og giver gode råd efterfølgende til, hvad det vil være godt at købe for de enkelte. Det er meget vigtigt med godt tøj for at få en god tur, men vi hjælper gerne med at finde det der er nødvendigt - det ikke meningen at I skal bruge mange 1.000 kr. på udstyr.
Prisen for turen inkl. flyrejse, al transport, mad og overnatning er stadig sat til Max 3.400 kr. Der vil blive søgt diverse tilskud, og vi håber at der dukker mulighed op for, at spejderne kan finde en opgave som kan give økonomisk hjælp til at nedbringe deltagerprisen.
Depositum: 1.000 kr. som skal indbetales inden 1. februar på konto reg.nr.: 0573 og konto nr.: 4399367964 med tydelig angivelse af navn
 Der vil blive købt flybilletter for depositumet, som man således ikke kan få tilbage igen.

Med spejderhilsen
Jay, Kenneth, Dorthe, Randi, Jacob, Preben og Michael

 

 

 

 

DEL PÅ: