Fugl Phønix Trop

Juletur 2014

Hos Fugl Phønix holder vi altid en fælles juleafslutning sidst i november måned. Vi plejer at holde juleafslutningen i vores spejderhytte, men vi har også nogle gange holdt den andre steder, f.eks. i en bålhytte tæt på Bromme Sø.                                                                              

Denne gang havde lederne aftalt, at juleafslutningen skulle holdes på spejdergrunden, og at vi alle efterfølgende skulle gå samlet ind til Torvet i Sorø, hvor vi ville have en PR-stand i forbindelse med tændingen af byens store juletræ. Efter juletræstændingen skulle Spejderne blive på spejdergrunden for at holde vores egen Juletur. Vi mødte alle op lørdag d. 29/11 kl. 10:00, de fleste sammen med forældre og søskende.                           

Der startede vi med at hejse flaget og blev delt op i hold, hvorefter der var et lille juleløb, hvor vi skulle rundt på poster med f.eks. tovtrækning og flødebollekatapult, hvor man skiftevis skulle affyre og gribe flødeboller.Da alle holdene havde været rundt på alle posterne, var der kaffe, te, kakao og æbleskiver, men vi Spejdere skulle også nå at bygge vores egen bivuak, der var hævet over jorden. Bivuakkens bund blev til sidst dækket med halm, så vi kunne ligge blødt og varmt.

Kl. 16:00 gik vi samlet ned til byen, hvor juletræet skulle tændes. Nogle af os Spejdere blev tilbage en times tid for at finpudse bivuakken, mens andre lavede risengrøden klar til aftensmaden. Da alle var færdige gik Spejderne ned til byen. Da vi var færdige med arrangementet i Sorø, gik Spejderne tilbage til hytten for at spise risengrød, og snakkede med lederne om, hvordan det er at være Spejder. Vi skulle også finde ud af, hvor vi vil hen når vi skal på udlandstur, det blev til, at vi gerne vil til Skotland, så nu skal vi i gang med at skaffe nogle penge.  
Senere skulle vi på natorienteringsløb, hvor der var udlagt nogle poster med små, anderledes opgaver. F.eks. skulle vi lave en lang musetrappe og flette nogle julestjerner, der efterfølgende skulle indgå i et stjernetegn. Vi skulle også lave en lysestage af rafter og lave pejlinger for at finde frem til posterne.   Det var sjovt, fordi det var et anderledes og kort løb på kun 5 km.Da vi kom tilbage, havde de søde Spejderledere lavet te og kage til os, så vi kunne få varmen, inden vi skulle sove i bivuak. Da vi stod op næste morgen skinnede solen, men det var dog koldt. Efter morgenmaden, der denne gang ikke var havregrød, men morgenbrød, ost, æg og bacon, skulle vi nedbryde vores bivuak, selvom det ikke er ligeså sjovt som at bygge den, men det gik ret hurtigt. Derefter skulle vi rydde op og gøre rent i vores Spejderhytte, mens andre løb ud for at indsamle posterne fra dagen før.                                                              

Jeg synes, at det var en god tur, og det er sjovt, når vi engang imellem skal lave nogle anderledes opgaver.
Freya, PA, Ugler, Fugl Phønix.

DEL PÅ: